Description
Espresso Italiano Kawa mielona 500g
Espresso Italiano Mieszanka Espresso Italiano palona na sposób włoski. Kawę charakteryzuje gęsta pianka, duża zawartość kofeiny, zharmonizowany smak i mocny aromat. Idealna do przygotowania tradycyjnego espresso oraz cappuccino. Dobrze wyważona i mocno palona mieszanka. Ma intrygujący i silny aromat, a smak długo utrzymuje się na podniebieniu. Dzięki temu poczujemy się jak w prawdziwej włoskiej kawiarni. Kawa dla wielbicieli mocnego smaku z większą dawką kofeiny niż w mieszankach ze 100% arabica. Espresso Italiano Rosso. Wypalona została w stopniu średnim, dzięki temu smak jest idealnie zrównoważony. Intensywny aromat w połączeniu z subtelną kwasowością doskonale oddaje charakter regionu. Informacje o kawie: Producent: Palarnia Kawy Maestrocafe Nazwa: Espresso Italiano Gatunek: Arabica 20% Robusta 80% Kraj pochodzenia: Ameryka południowa/Afryka Kraj wypalania: Polska Intensywność smaku: 4/5 Stopień wypalenia: 4/5 Espresso to pojedynczy produkt ekstrakcji kawy, który powstaje poprzez przelanie wody o odpowiedniej temperaturze (około 88-92 st. C) pod odpowiednim stałym ciśnieniem przez zmielone ziarna. Prawidłowy czas przygotowania naparu to ok. 20 sekund, poprawnie przygotowane espresso ma pojemność 30 ml. Łączy w sobie smaki: gorzki, kwaśny i słodki, ale warto zaznaczyć, że jest to układ wzorowy, w rzeczywistości smaki zależne są od użytej mieszanki ziaren.
Kawa
czy woda gazowana tuczy, litera cafe, tommi opole, fusy z kawy do doniczki, ascaso dream red, czy kamieĹ w czajniku jest szkodliwy, zwyciÄstwo aforyzmy, hawaiian kona coffee, romano kawa, cafe maxim, jak paliÄ kawÄ, ekspresy do kawy jura warszawa, kawa cronat gold, prawo podatkowe blog, kawa nikaragua, przykĹadowe maile, czy miĂłd szkodzi cukrzykom, dlaczego piÄ wodÄ, krzeszowice eden, jaki expres do kawy forum, ktĂłrego maja jest dzieĹ matki
yyyyy